Tjekkens tilstand er… kritisk.

Motorcykler i 1200-kroners klassen er næsten altid i ligeså ringe stand, som man frygter. Min nyerhvervede Jawa er desværre ingen undtagelse. Siden jeg hentede maskinen for en uge siden, har jeg haft patienten på operationsbordet, og dagene er primært gået med at give blid hjertemassage på stemplet med en forhammer og en klods af det fineste taiwanesiske ceder-træ.

Trods fine træsorter og en særdeles stor hammer har stemplet ikke givet sig en millimeter – og min tålmodighed og mine armkræfter var efterhånden brugt op – og da et nyt stempel kan fås for mindre end en polsk jordbærplukkers timeløn, skulle der ikke mange overvejelser til, før stemplet blev penetreret med en boremaskine.

Ved at bore en salve fem-millimeter huller i stempeltoppen kunne jeg komme til at fjerne de sidste stempel-rester med en mejsel – vel at mærke uden at cylinderen tog skade.

Stemplet skulle dog vise sig at være det mindste problem – længere nede i værket gemte der sig flere ubehagelige overraskelser: Krumtappen var rustet grundigt fast i lejerne og kunne kun drejes 180 grader. Desuden havde cylinderen en gammel skade på den nederste flange, som går ned i blokken, hvor et sykke støbegods var knækket af. Dét var dråben! Motoren blev erklæret død.

I sådanne situationer har man heldigvis auto.aukro.cz (tjekkisk eBay). Her bugner markedet af fine, tocylindrede 350ccm Jawa-motorer, som går for cirka 500 kroner – lige til at plumpe ned i et 175ccm stel og lave sig en vaskeægte bastard-racer!

Følg med i næste uge hvor Maretti smutter til Prag og inviterer tjekkiske veninder på totaktsmotor-shopping…

2 Comments

  1. Surt med den gamle 172’er! Men det er helt sikkert bedrer med en 350’er! Snak med Matej inden du tager derrned, han kan helt sikkert organisere noget, han har jo også godt fat i arbejdet med at tune jawa’erne. Han er i klubben på torsdag!

    Jonas

  2. Depands on what type of engine is that. If it is 354 you can add 5hp to it easily. And that will be around 280eur. I have type 360 with 21hp. Running awesome! I highly recommend Vape I think it is this one http://www.vape.cz/e-shop/soupravy-zapalovani/A-SZ13-2/ MATEJ

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

© 2022 TEUFELSKERLE

Theme by Anders NorenUp ↑